Γάζι: Έγκριση τευχών δημοπράτησης για την Ελευθερίου Βενιζέλου – Στον αέρα άμεσα ο διαγωνισμός για την εμβληματική ανάπλαση

Το τελευταίο βήμα για τη δημοπράτηση της Ελευθερίου Βενιζέλου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε με το «πράσινο φως» που έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαλεβιζίου για τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Τις επόμενες μέρες θα βγει στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για την εμβληματική ανάπλαση που αλλάζει την εικόνα του Γαζίου.

Πρόκειται για το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου με έναρξη από τον Ξηροπόταμο και συνολικό μήκος πλέον των 1.6 χιλιομέτρων, καταλήγοντας πριν την περιοχή της Ανόδου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 9.000.000€. Για τη δημοπράτηση του έργου έχουν εξασφαλιστεί 6.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Δήμος Μαλεβιζίου καλύπτει μέσω ιδίων πόρων 1.500.000€, η Περιφέρεια Κρήτης 1.000.000€ και σκέλος άνω των 500.000€ καλύπτεται από το Πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός με  νέα χρηματοδότηση που πέτυχε ο Δήμος.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για το τμήμα της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή της Ανόδου. Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο τμήμα αγγίζει το 1.000.000€ και χρηματοδοτείται από τον ΑΔΜΗΕ – Ariadne Interconnection και το πακέτο των ανταποδοτικών οφελών που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Μαλεβιζίου, για την προσαιγιάλωση του Μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί